/ БГНЕС
Снежни бури в Западна Европа. Сериозно засегнати са Англия, Холандия и Белгия.
 
Обилният снеговалеж доведе до затваряне на училища и нарушаване на транспорта, предаде Ройтерс.

влак сняг
БГНЕС


Сняг в Холандия, Испания и Португалия очакват бурни ветрове и обилни дъждове

Близо една четвърт от полетите на лондонското летище Хийтроу - най-голямото в Европа, бяха отменени.

Снежни бури продължават да предизвикват нарушения в транспорта на голяма част от територията на Великобритания. Силно засегнати са железопътните връзки в Уелс, Централна и Северна Англия, както и движението на пътническите влакове към Лондон.
 
Стотици полети на амстердамското летище "Схипхол" бяха забавени, а регионалното летище в Айндховен бе изцяло затворено и анулира всички полети.

Великобритания сняг
БГНЕС

Силният снеговалеж в Холандия доведе до затварянето на училища и предприятия, а властите призоваха населението да си остане вкъщи. Холандската метеорологична служба обяви най-високата степен на тревога, червен код, предупреждавайки за "изключително опасни" условия по цялата страна.

Великобритания сняг
БГНЕС


Снежна буря предизвика хаос и рекордни задръствания в Белгия (СНИМКИ)

Обилният снеговалеж стана причина за срив на транспортните връзки и в Белгия: в много райони автомобилното движение и градският транспорт са напълно парализирани, а влаковете се движат със закъснение.

Тази сутрин снежната покривка в Белгия беше между 5 и 10 см.
 

Снежната буря в Белгия през почивните дни предизвика прекъсване на електропроводи в южната част на страната. Падането на сняг през декември е рядко явление в страната. Обичайни за този месец са температури от 3-7 градуса над нулата, висока влажност и силен вятър.
БТА, БГНЕС