/ IStock
По-малко от 2 месеца след като бе диагностициран с COVID-19 датският колоездач Корт Нилсен спечели скъпоценна победа в испанската Вуелта в петъчния 162-километров етап Саламанка – Сюдад Родриго, съобщава „АС“. Мощният му спринт отвя на финала звезди като водача в главното класиране Роглич и испанската легенда Алехандро Валверде.

Успехът му е четвърти в етап от една от трите най-големи обиколки (Тур дьо Франс, Джиро д Италия и Вуелта а Еспаня), 3 от тях са в Испания, един – на Тура.
 

Победата му е още по-забележителна заради положителния тест за коронавирус преди по-малко от 2 месеца. През септември 27-годишният датчанин бе диагностициран с COVID-19 и отпадна от участие в италианския пробег Тирено – Адриатико. Той изкара 14-дневна карантина, след което премина през тежки седмици, за да влезе в ритъм и във форма за Вуелтата, която завършва тази неделя след като Нилсен и останалите от колоната навъртяха 2580 км до този момент.

По думите му, въпреки положителната проба за коронавирус, не е почувствал симптомите на болестта, но изкарал строга карантина напълно изолиран. „След това беше много тежко да се кача отново на колелото, тренирах 3 седмици много здраво за тази Вуелта и си заслужих наградата“, заяви датчанинът след петъчния си етапен успех.

Превод и редакция: DarikNews