Ще расте броя на жертвите на взривовете в Узбекистан
Ще расте броя на жертвите на взривовете в Узбекистан / netinfo

Загиналите при вчерашните взривове в склад за боеприпаси от съветско време в Узбекистан може да се окажат повече от трима души, както беше обявено първоначално. Това съобщи Ройтерс, като се позова на представител на Министерството на извънредните ситуации и местен очевидец. В момента по случая работи държавна комисия и е възможно да излязат данни за още жертви, каза представителят на министерството пред РИА Новости.

Малко след експлозиите вчера град Каган, който е близо до Пътя на коприната, беше отцепен от войници. Взривовете били предизвикани от пожар в близка база за хеликоптери, използвана от съветските войски при военните операции в Афганистан през 80-те години. Експлозиите разрушили железопътната гара, 5-етажна сграда и изпотрошили прозорците в някои къщи в град Бухара, на 12 километра от Каган.

"Не е възможно жертвите да са само трима души", коментира свидетелят на взривовете, който пожелал анонимност. Представителят на Министерството на извънредните ситуации отрече експлозиите да са причинили сериозни щети. "Репортажите в медиите за големи разрушения и много жертви не са верни", коментира той пред РИА Новости. "Важното е, че положението е овладяно и на хората се оказва цялата необходима помощ".

Правителството на Узбекистан управлява с твърда ръка и контролира медиите, като не толерира критиките срещу властта. В единственото официално съобщение, направено вчера за взривовете, се казва, че специална правителствена комисия взема всички мерки, за да помогне на пострадалите и да поддържа безопасността.