Семейство Клинтън ще подкрепят Барак Обама
Семейство Клинтън ще подкрепят Барак Обама / снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън и съпругата му Хилъри, сенатор от щата Ню Йорк, ще се изкажат в подкрепа на Барак Обама на конференцията на демократите, която се открива на 25 август в Денвър, щата Колорадо, съобщи АФП.

Сенатор Хилъри Клинтън, която беше основен съперник на Обама за национален кандидат на Демократическата партия за президентските избори, ще изнесе основната реч във вторник. Бившият президент на САЩ Бил Клинтън ще говори след кандидата за вице в екипа на Обама в президентската надпревара, който ще изнесе основната реч в сряда. Кулминацията на конференцията ще бъде в четвъртък, когато Обама ще приеме номинацията за президент на демократичната партия пред 75 хиляди привърженици.

Целта на конференцията е преди всичко да се покаже единство след борбата между различните кандидати в самата партия на вътрешнопартийните избори. В петък Хилъри Клинтън проведе събрание в подкрепа на Обама в Невада, като призова привържениците си към обединен фронт на президентските избори, допълва БГНЕС.