/ Thinkstockphotos
Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън остана предпазлив в интервю за телевизия Ей Би Си (ABC) за евентуална непосредствена възможност от ракетно изпитание на Северна Корея, но припомни, че президентът Доналд Тръмп ще бъде "много разочарован" ако това е вярно, предаде Франс прес.
 
"Предпочитам да не навлизам в подробности по тази тема", отговори той, запитан за сателитните снимки, за които съобщи в петък общественото радио Ен Пи Ар (NPR), на които се наблюдава необичайна активност в изследователския комплекс в Санумдон близо до Пхенян.

Тръмп: Връзките с Ким остават добри
 
Болтън се въздържа да каже дали САЩ са били в течение на цялата съмнителна дейност на севернокорейските военни обекти по време на неотдавнашната среща на върха между президента Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Ханой.
 
Той обаче предупреди, че режимът в Пхенян не може да се изплъзне от наблюдението на Вашингтон.

Белият дом: Тръмп отказа да сключи лоша сделка с КНДР
 
"Знаем точно какво правят", каза той. "Виждаме всичко без да ни мигне окото и не си правим никакви илюзии за какво става въпрос", допълни съветникът в Белия дом.
 
Съединените щати не са повдигнали директно въпроса пред Пхенян във връзка с тези сателитни снимки, но е възможно Южна Корея да е говорила със Северна Корея, отбеляза той, като уточни, че за утре е насрочил разговор с южнокорейския си колега.

САЩ са готови да продължат да преговарят със Северна Корея
БТА