/ Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп каза пред журналисти в Белия дом, че би се разочаровал, ако Северна Корея възобнови изпитанията на оръжия и повтори, че има добри взаимоотношения с лидера на КНДР Ким Чен-ун.

САЩ са готови да продължат да преговарят със Северна Корея

"Мисля, че отношенията ни остават добри", увери Тръмп в отговор на въпрос, седмица след като не успя да постигне с Ким Чен-ун споразумение, дори частично, за ядрено разоръжаване на Северна Корея.

Белият дом: Тръмп отказа да сключи лоша сделка с КНДР

Президентът говори и за присъдата на Пол Манафорт, бившия ръководител на предизборната му кампания, осъден в четвъртък на затвор заради финансови престъпления, разкрити в хода на разследването на специалния прокурор за намеса на Русия в президентските избори. Тръмп каза, че съжалява за случилото се с Манафорт, че той е преживял много тежък период, но изтъкна, че съдията е подчертал, че извършеното от Манафорт няма нищо общо със сговор с Русия. "Не съм бил в съглашателство с Русия", повтори Тръмп.

Осъдиха бившият директор на предизборната кампания на Тръмп за данъчни и банкови измами

Той обвини демократите, че са се превърнали в "антиизраелска" и "антиеврейска" партия. Американският президент посочи, че гласуваната в четвъртък от Камарата на представителите резолюция, осъждаща речта на омразата, е "срам". Президентът изрази съжаление, че демократите не заемат по-твърда позиция срещу антисемитизма.

Близо ли са САЩ и Китай до търговска сделка?

Доналд Тръмп коментира още, че е убеден, че САЩ ще постигнат търговско споразумение с Китай, но добави, че според него страната му би се справила много добре и със, и без споразумение с най-голямата азиатска икономика.

Най-малко 23 загинали след торнадо в Алабама (ВИДЕО)

"Убеден съм, но ако няма добро споразумение, няма да подпиша", заяви президентът, преди да замине за Алабама, за да посети райони, пострадали от торнадо преди дни.

 
БТА