самолет пожар Япония
самолет пожар Япония / БТА
Самолет на "Джапан Еърлайнс" (Japan Airlines) с все още намиращи се борда му пътници горя днес на пистата на международното летище "Ханеда" в Токио след предполагаем сблъсък със самолет на японската брегова охрана, предаде Ройтерс, позовавайки се на телевизионния канал "Нипон Ти Ви" (Nippon TV).

Японската брегова охрана съобщи, че проучва възможността неин самолет да се сблъскал със самолет, изпълняващ полет 516, на "Джапан Ейрлайнс".

самолет пожар Япония
БТА

Кадри на живо, излъчвани по японската телевизия Ен Ейч Кей (NHK), показаха пламъци, излизащи от прозорците на самолета.

Видеозапис на местна телевизия показа как голям пожар избухва от едната страна на самолета, докато той се движи по пистата. След това пожарът се разраства и достига зоната около крилото. По-късно се вижда как пожарни екипи работят по потушаването на огъня, посочва Асошиейтед прес.

самолет пожар Япония
БТА

На кадри, излъчвани по телевизионния канал на друга местна медия, се вижда как пътниците напускат самолета чрез авариен улей, докато пожарните екипи се борят с пламъците, отбелязва ДПА.

Говорител на "Джапан Еърлайнс" съобщи, че самолетът, идващ от международното летище "Шин-Читосе" на остров Хокайдо, е превозвал близо 400 пътници.

 
Всички писти на летище "Ханеда" са били затворени, съобщи говорител на летището.



"Ханеда" е едно от най-натоварените летища в Япония и едно от двете основни международни летища в столицата, отбелязва АП.

Всичките 379 пътници и екипажа от самолет на "Джапан еърлайнс" са били спасени.
 
Симеон Томов/БТА