Русия обеща болезнен отговор на новите санкции от САЩ
Русия обеща болезнен отговор на новите санкции от САЩ / БГНЕС

Русия обеща "болезнен" отговор на новите санкции от страна на САЩ срещу седем високопоставени руски представители и 17 свързани с Кремъл фирми.

"Ние, разбира се, ще отговорим. Ние сме сигурни, че този отговор ще има болезнен ефект върху Вашингтон", каза Сергей Рябков, заместник-министърът на външните работи на Русия. Той не даде подробности, но подчерта, че Русия има "широк спектър" от възможности.

Говорителят на Белия дом Джей Карни по-рано заяви, че Вашингтон предприема допълнителни действия срещу членове на вътрешния кръг на Путин "в отговор на продължаващата незаконна намеса на Русия в Украйна и провокативните действия, които накърняват демокрацията в Украйна" и нейната териториална цялост, посочва БГНЕС.

Рябков заяви, че мерките на Вашингтон само ще увеличат напрежението около разцепената бивша съветска република: "Ние сме отвратени от изявлението на прессекретаря на Белия дом. Всяка дума, използвана от него в изявлението потвърждава, че САЩ напълно са загубили връзката с реалността и това води до ескалация на кризата".