/ БГНЕС
Популярността на американския президент Доналд Тръмп достигна нов минимум - само 33% от американците одобряват дейността му. Това показват оповестени в понеделник данни от социологическо проучване на агенция Галъп, която прави ежедневни изследвания, съобщава ТАСС.
 
Според данните от проучването на 29 октомври 33% от участниците се изказват в подкрепа на Тръмп, а 62% дават на неговата работа незадоволителна оценка. В анкетата са участвали 1500 души, а процентът на грешка е 3%.
 
Тръмп и първата дама посрещнаха призраци и таласъми в Белия дом (ВИДЕО/СНИМКИ)

В периода 26-28 октомври подкрепата за Тръмп се запази на равнище от 35%. През целия октомври този показател не превиши 39%.
 
Предишният "антирекорд" бе регистриран на 14 август, когато Тръмп събра подкрепа от едва 34% от американците, докато 61% бяха против него.
 
Пик в подкрепата за американския президент, без да се брои първата му седмица в Белия дом, бе регистриран на 11 март, когато 45% от американците одобряваха дейността му. На обратното мнение бяха 49%.
 
Престижът на САЩ по света се топи при Тръмп

Рейтингът на демократите Барак Обама и Бил Клинтън - предшественици на Тръмп, никога не са падали съответно под 38% и под 37%.
 
Нивото на подкрепа за президента Джордж Уокър Буш веднъж падна до 25%, припомня агенцията.
БТА