/ iStock/Getty Images
Броят на заразените с коронавирус в Испания е вече над 80, предаде ТАСС, като се позова на информация в днешния брой на на испанския в. "Паис". Към настоящия момент случаи на коронавирус има вече във всички региони на Испания.

Японските власти потвърдиха днес пет нови случая на коронавирус на остров Хокайдо, предаде Ройтерс, като се позова на японската телевизия Ен Ейч Кей. Общият брой на заразените на Хокайдо вече е 77.

Втори случай на коронавирус бе регистриран в Египет, предаде Франс прес, като се позова на египетското министерство на здравеопазването. Заразеният е чуждестранен гражданин, съобщи говорителят на министерството Халед Мегахед, без да уточнява националността му.

Израелската армия съобщи за заразена с новия коронавирус израелска военнослужеща, предаде ТАСС. Това е десетият случай на коронавирус в Израел.

Под строг контрол: Започнаха предсрочните парламентарни избори в Израел (СНИМКИ)

Армения временно въвежда визов режим с Иран заради коронавируса и ще удължи срока на ограниченията, действащи на арменско-иранската граница, съобщи днес арменският премиер Никол Пашинян, цитиран от ТАСС. Пашинян съобщи вчера за първия случай на коронавирус в Армения - става дума за 29-годишен арменски гражданин, който на 28 февруари се е върнал от Техеран.

Узбекистан преустанови полетите от и до Афганистан, Иран и Италия, за да попречи на разпространението на коронавируса, заяви днес узбекистанското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Виетнам от утре временно ще преустанови безвизовия режим за италиански граждани заради опасенията във връзка с коронавируса, заяви днес виетнамското правителство, цитирано от Ройтерс.

Броят на потвърдените случаи в Германия достигна днес 150. Над половината случаи, 86, са в провинцията Северен Рейн-Вестфалия в Западна Германия.

В Ирак бяха регистрирани два нови случая на коронавирус, съобщи днес министерството на здравеопазването. Става дума за двама души, които наскоро са се завърнали от Иран. Общият брой на заразените в Ирак е вече 21 души.

Чехия ще преустанови полетите до Южна Корея и градове в Северна Италия заради опасения във връзка с коронавируса, заяви днес чешкият премиер Андрей Бабиш. Преустановяването на полетите до Милано, Венеция и Болоня ще продължи две седмици и може да бъде удължено, заяви чешкият министър на промишлеността Карел Хавличек. Чехия съобщи вчера за първия потвърден случай на коронавирус на своя територия, припомня Ройтерс.