/ Gettyimages
Кметът на малък град в Германия, известен с либералната си политика към мигрантите, беше намушкан с нож при нападение, което според властите вероятно е било политически мотивирано, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Кандидатка за кмет на Кьолн бе ранена при нападение с нож

Андреас Холщайн - кмет на Алтена и член на Християндемократическия съюз на канцлерката Ангела Меркел, е бил приет в болница след нападението снощи, но по-късно е бил изписан.

Местни медии съобщиха, че мъж, за когото се предполага, че е бил под влиянието на алкохол, е намушкал с нож кмета във врата, като е крещял критики срещу бежанската му политика. Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия, където се намира Алтена, Армин Лашет каза, че "службите за сигурност смятат, че нападението е политически мотивирано".

Недоволен кмет изпрати автобус с бежанци при Ангела Меркел

Нападателят е бил арестуван, а прокуратурата е започнала разследване за опит за убийство. Меркел и други политици, заявиха, че са шокирани от нападението.

"Ужасена съм от нападението с нож срещу кмета Андреас Холщайн, но съм много облекчена, че той може вече да е отново със семейството си. Благодаря също така на тези, които са му помогнали", заяви канцлерката.
БТА