среща Сирия Сочи
среща Сирия Сочи / БГНЕС
Уреждането на кризата в Сирия изисква отстъпки от всички, в това число и от нейното правителство. Това заяви руският президент Владимир Путин в началото на тристранната среща на върха за Сирия в Сочи, предаде Франс прес. Освен Путин, в срещата участват президентите на Иран и на Турция, Хасан Рохани и Реджеп Тайип Ердоган.

среща Сирия Сочи
БГНЕС

Путин и Асад се срещнаха в Сочи, обсъдиха Сирия

"Сирийският народ е този, който ще определи сам своето бъдеще. Очевидно е, че процесът няма да бъде прост и ще изисква компромиси и отстъпки от всички участници, в това число и от сирийското правителство", каза Путин и увери, че Русия, Иран и Турция ще положат активни усилия, за да направят тази работа възможно най-продуктивна, предаде Франс прес.

среща Сирия Сочи
БГНЕС

"Ислямска държава" загубила 95% от териториите, които завладяла през 2014 г.

Русия, Иран и Турция успяха да избегнат разпадането на Сирия, допълни Путин. Той каза, че е бил достигнат нов етап в сирийската криза и че мащабните бойни действия срещу терористите в Сирия приключват, съобщиха Ройтерс и ТАСС.


Над 13 милиона души в Сирия се нуждаят от помощ

"Благодарение на усилията на Русия, на Иран и на Турция бе избегнато разпадането на Сирия, не беше допуснато тя да бъде превзета от международни терористи, бе избегната хуманитарната катастрофа", каза руският президент.

среща Сирия Сочи
БГНЕС

БТА