Владимир Путин обяви за прекратяване на бойните действия в Нагорни Карабах
Владимир Путин обяви за прекратяване на бойните действия в Нагорни Карабах / getty images
Това разкри говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
Руският президент Владимир Путин е непретенциозен към храната, яде най-прости гозби, но гледа да консумира по-малко тестени изделия. Това разказва говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за в. "Аргументи и факти", предаде ТАСС.

Журналисти от изданието споменават за оригиналния костюм от овча кожа, с който Путин бе облечен по време на скорошния си излет в руската тайга с министъра на отбраната Сергей Шойгу, и питат дали държавният глава следи модата. "Той се отнася към този въпрос абсолютно спокойно - уверява Песков. - Знаете, че носи фактически еднакви костюми, еднакви ризи. В тайгата обаче няма как да ходиш по риза и с обувки, там е студено. Затова нека речем, че той се облича според мястото, където се намира."

Путин не казва коя ваксина му е поставена

Прессекретарят на президента допълва, че Путин няма собствен моделиер и отделя "минимално внимание на модата".

Пожеланието за добро здраве, отправено от Путин към американския президент Джо Байдън в отговор на обидните му думи, бе "доста искрено", отбелязва Песков. В интервю за американска телевизия неотдавна Байдън се съгласи, че смята Путин за "убиец".

Русия няма да позволи на САЩ или друга страна да разговаря с нея "от позиция на силата", изтъква говорителят на Кремъл. "Не бих искал да говоря за екстремни сценарии", казва обаче той, запитан дали е възможно скъсване на дипломатическите отношения между Москва и Вашингтон.
БТА