Владимир Путин нарече "предател" и "отрепка" бившия руски шпионин Сергей Скрипал, който бе отровен във Великобритания, съобщиха информационните агенции, цитирани от БТА.

Лондон: Кремъл плати висока цена за отравянето на Скрипал и може да съжалява

Президентът на Русия направи това на пленарно заседание на енергиен форум в Москва. "Някои [. . .] прокарват мисълта, че господин Скрипал е едва ли не правозащитник", каза Путин в отговор на въпрос за санкциите срещу Русия и покушението срещу Скрипал. "Той е просто шпионин, предател на родината. Има такова понятие - предател на родината. Той е един от тях", заключи Путин и добави: "Той е просто отрепка, това е". 

Кремъл: Заподозрените за отравянето на Скрипал не са свързани с руското правителство

Путин изтъкна, че във всяка страна се отнасят по този начин към предателите. Същевременно констатира, че "никому не е било необходимо да трови" някакъв предател, който е бил заловен, излежал си е присъдата и е бил пуснат на свобода. 

Лондон обвини Москва в "лъжи" във връзка със случая Скрипал

Путин изрази учудване, че водещият на дискусията е подел тази тема. "Сега ние с вас за какво говорим - за петрола и газа или за шпионажа?" - попита той и се пошегува: "Хайде да минем на друга древна професия, да обсъдим какво става в тази сфера на бизнеса". Продължавайки в този тон, президентът на Руската федерация заяви, че шпионажът, както и проституцията, "е една от най-важните професии в света", което никой не е премахвал и засега не е в състояние да премахне.