Руслан Боширов и Александър Петров
Руслан Боширов и Александър Петров / БГНЕС
Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, обеща медийните информации за личността на един от заподозрените за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания през март да бъдат проверени, предаде ТАСС.
 
"Разбира се, ще проверим информациите за този военнослужещ, ще проверим списъците с наградените", каза Песков пред журналисти в Душанбе, където придружава Путин за срещата на върха на Общността на независимите държави.

Британски медии разкриват кой е всъщност един от обвинените по аферата "Скрипал"?
 
Вчера в. "Дейли телеграф" писа, че под името Руслан Боширов, както бе идентифициран по-рано един от двамата руснаци, заподозрени за отравянето в Солсбъри на бившия руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, всъщност се крие полковник Анатолий Чепига. Британският ежедневник твърди, че е установил това в съвместно разследване с разузнавателния сайт Белингкет (Bellingcat).

Повдигнаха обвинение на двама руснаци за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал
 
Кремъл обаче продължава да изхожда от презумпцията, че заподозрените от Великобритания са отравянето на Сергей и Юлия Скрипал, Александър Петров и Руслан Боширов, са граждански лица, отбеляза в същото време Песков.

Обвинените за атаката срещу Скрипал са агенти на руското военно разузнаване (СНИМКИ)
 
Той увери, че руската страна "не разполага с никакви други данни". "Това, доколкото разбирам, е неформално разследване", допълни Песков.
БТА