/ Thinkstock/Getty Images
Британският министър на външните работи Джереми Хънт каза, че светът няма да е уютно място за Русия, ако е използвала химическо оръжие, предаде Ройтерс.
 
Кремъл може да съжалява, че е заповядал химическо нападение срещу бивш руски шпионин в Англия, заяви Хънт в интервю за телевизия Скай нюз.

Кремъл: Заподозрените за отравянето на Скрипал не са свързани с руското правителство
 
Русия отрича участие в отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му през март в английския град Солсбъри. Великобритания обаче обвинява Русия за инцидента и министър-председателката Тереза Мей, заедно с държави съюзници, нареди най-голямото ескпулсиране на руски дипломати от кулминацията на Студената война.
 
Британският външен министър каза, че е имал "честна обмяна на мнения" с руския си колега Сергей Лавров в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на Ню Йорк. "Не е приемливо Русия да заповядва на двама агенти от ГРУ (военното разузнаване) да използват химическо оръжие на британска земя", подчерта в същото време той, като припомни твърдата реакция на Мей.

Лондон обвини Москва в "лъжи" във връзка със случая Скрипал
 
"В дълбините на Кремъл, ако размишляват дали извършеното е било умно, сигурно се чудят дали е така. Платиха много висока дипломатическа цена", каза Хънт.
 
"Трябва да разберат, че в света няма да има уютно място за Русия, ако това е начинът, по който се държи", подчерта той.

Британски медии разкриват кой е всъщност един от обвинените по аферата "Скрипал"?
 
В интервюто британският външен министър каза още, че е имал откровен разговор с иранския си колега Мохамад Джавад Зариф във връзка със задържаната в Иран Назанин Загари-Ратклиф, която има иранско и британско гражданство, и че този въпрос няма да бъде оставен настрана.

Кремъл ще провери медийните информации за един от заподозрените за отравянето на Скрипал
 
Ще има последствия, ако иранците продължават да смятат, че това е средство за дипломация, предупреди Хънт.
БТА