Привикаха руския посланик в Полша заради инцидента в Балтийско море
Привикаха руския посланик в Полша заради инцидента в Балтийско море / ThinkStock/Getty Images

Руският посланик в Полша Сергей Андреев бе поканен във външното министерство на републиката във връзка с маневрите на руските самолети над американския ескадрен миноносец "Доналд Кук", на борда на който се е намирал и полски хеликоптер, съобщи прессекретарят на министерството Артур Дмоховски, цитиран от ТАСС.

Руски изтребители симулирали нападение близо до американски ескадрен миноносец

Той каза, че посланикът се е срещнал със заместник-външния министър на Полша Марек Жулковски, който "изразил безпокойство във връзка с този небезопасен инцидент".

Руското посолство във Варшава потвърди, че посланикът е бил поканен в полското МВнР. "Обсъдени бяха двустранни въпроси", подчерта говорителка на посолството, като добави, че темата за инцидента в Балтийско море е била също засегната.

Колко е опасно приближаването на руски изтребители до кораб на САЩ (ВИДЕО)

По-рано бе съобщено, че вчера два руски самолета са прелетели няколко пъти над американския миноносец в Балтийско море. Прессекретарят на Белия дом Джошуа Ърнест заяви, че "този инцидент съвсем не съответства на професионалните норми на военните".

Ърнест каза, че Вашингтон е изразил безпокойство от случилото се пред Русия, предаде Ройтерс.

Русия: Нашите Су-24 не са нарушили нормите за безопасност в Балтийско море

Мога да ви кажа, че изразихме безпокойството си пред руснаците. Мога да ви кажа, че беше осъществена комуникация и че ще се опитаме да разрешим нашите различия чрез добре установени военни канали, каза Ърнест.

Източник: БТА