Русия: Нашите Су-24 не са нарушили нормите за безопасност в Балтийско море
Русия: Нашите Су-24 не са нарушили нормите за безопасност в Балтийско море / БГНЕС

Руските бомбардировачи "Су-24", прелетели близо до американски ескадрен миноносец в Балтийско море, са спазили всички правила за безопасност, заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Колко е опасно приближаването на руски изтребители до кораб на САЩ (ВИДЕО)

"На 13 април екипажи на самолети "Су-24" на въздушно-космическите сили на Русия са извършили планови учебно-тренировъчни полети над международни води в Балтийско море. Маршрутът на полетите на руските самолети е минавал през район, където се е намирал ескадреният миноносец на военноморските сили на САЩ "Доналд Кук", на около 70 км от руска военноморска база", каза Конашенков.

"След като са забелязали кораба в зоната на видимост, руските пилоти са се отдалечили от него съобразно всички мерки за безопасност", заяви той.

Руски изтребители симулирали нападение близо до американски ескадрен миноносец

По-рано беше съобщено, че два руски военни самолета са прелетели близо до кораба "Доналд Кук" в Балтийско море. Според говорителя на Белия дом Джошуа Ърнест "този инцидент . . . изобщо не съответства на професионалните военни норми", отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

Вижте видео от инцидента: