/ ThinkStock/Getty Images
Севернокорейският вестник „Родонг Синмун“ атакува Доналд Тръмп за обиди срещу диктатора на Пхенян Ким Чен Ун, за което според изданието американският президент заслужавал смъртна присъда.

Тръмп: Азия е заложник на фантазиите на един диктатор (СНИМКИ)

Редакционната статия концентрира атаката си върху визитата на Тръмп в Южна Корея миналата седмица, по време на която стопанинът на Белия дом в реч осъди „жестоката диктатура“ в Северна Корея.

Тръмп: Северна Корея е страна, управлявана от секта (СНИМКИ)

“Най-лошото престъпление, за което той никога не би могъл да бъде помилван, е това, че той си позволи публично да засегне достойнството на върховния водач. Той трябва да знае, че просто е отвратителен престъпник, осъден на смърт от корейския народ“, пише изданието.

Ким Чен Ун: Цялата територия на САЩ е в обсега на ракетите ни

Откакто зае поста във Вашингтон Тръмп е ангажиран в ескалираща война на думи с Ким Чен Ун заради ядрените амбиции на Пхенян, в която има размяна на обидни квалификации и заплахи за военни удари. Преди да приключи азиатската си обиколка, от Ханой Тръмп огласи в Туитър поредната си атака срещу севернокорейския диктатор: „Защо Ким Чен Ун ще ме обижда, че съм „стар“, след като аз НИКОГА няма да го нарека „нисък и дебел“, написа Тръмп.
Тръмп: Ким ме обижда, като ме нарича стар, а аз се старая да съм му приятел

В Северна Корея членовете на династията Ким се радват на почти обожествяване и показват изключителна чувствителност към всякаква забележка, която може да бъде разгледана като подигравка или неуважение към ръководството.
БГНЕС