/ БГНЕС
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп "умопобъркан" и го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската агенция КЦТА.
 
Според Ким, Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ. Той го определи още като мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.
 
Тръмп: САЩ ще унищожи напълно Северна Корея, ако не спре с ядрените провокации

Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република, се казва в изявление на Ким Чен-ун. То е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник.
 
В нея той нарече Ким Чен-ун "Човек ракета, потеглил на самоубийствена мисия" и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, то те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.
 
Севернокорейски министър оприличи заплахите на Тръмп като „кучешки лай“

Ким Чен-ун определи речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН като поведение на умопобъркан. Той каза, че изказването на Тръмп го е убедило, вместо да го уплаши или да го спре, че пътят, който той е избрал е правилен и че това е пътят, който той ще следва докрай. Той допълни, че обмисля какъв отговор да даде на речта на Тръмп и че този отговор ще бъде отвъд очакванията на американския президент.
 
Тръмп даде прякор на Ким Чен-ун и пародийни рисунки заляха интернет

 Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще бъде подложен на изпитание, с каквото досега не се е сблъсквал, отговори в Twitter президентът на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.
 
"Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун, един очевидно луд човек, който няма нищо против да мъчи с глад или да убива народа си, ще бъде подложен на изпитание като никога досега", написа Тръмп.


 
БТА