Пакистански командоси са освободили 39 заложници в Равалпинди
Пакистански командоси са освободили 39 заложници в Равалпинди / снимкa: БГНЕС

Пакистанските командоси, които щурмуваха тази сутрин сграда в Равалпинди, са спасили 39 души, които похитителите, предполагаеми талибани, бяха взели за заложници вчера след дръзко нападение срещу генералния щаб на армията, съобщи Ройтерс.

Трима заложници, двама командоси от пакистанските сили за сигурност и четирима нападатели са убити при операцията за спасяване на заложниците, заяви военен говорител. Един ранен терорист е заловен, съобщи ген.-майор Атар Абас. Според него тримата загинали заложници са застреляни от похитителите.

Основната група била в едно помещение с един от терористите, който носел колан с експлозиви на тялото си, пише БТА. Той бил застрелян от командосите, които атакували в 6.00 ч., преди да успее да се самовзриви.

Пакистански командоси започнаха днес операция за освобождаването на заложници, държани от талибански бунтовници в сграда край щаба на армията в град Равалпинди. Вчера група мъже във военни униформи, въоръжени с автомати и гранати, атакуваха комплекса, предизвиквайки ожесточено сражение, в което бяха убити четирима от нападателите и шест войници. Няколко терористи успяха да се барикадират заедно със заложници в една от сградите на военния комплекс.