Ози Озбърн
Ози Озбърн / Gulliver/Getty Images
Ози Озбърн обяви, че ще се премести обратно от Лос Анджелис в Англия, предаде ДПА.

Роденият в Бирмингам фронтмен на групата "Блек Сабат" каза пред в. "Обзървър", че му е омръзнало от масовите стрелби във втората му родина. Освен това не искам да умра в Съединените щати и да бъда погребан във Форест Лоун, добави 73-годишната рок легенда, имайки предвид частното гробище в Калифорния, където са положени тленните останки на много знаменитости.

Ози Озбърн ще се премести във Великобритания заедно със съпругата си Шарън. Двойката, която сключи брак през 1982 г., ще живее в 120-годишното си имение Уелдърс Хаус в графство Бъкингамшър, северозападно от Лондон.

"Всичко (в САЩ) e (толкова) нелепо. Омръзна ми хора да бъдат убивани всеки ден. Един Господ знае колко много хора са били застреляни при училищни стрелби. И тази масова стрелба на концерт в Лас Вегас", каза Ози Озбърн пред "Обзървър".

"И аз не искам да умра в Америка. Не искам да бъда погребан в шиб...ното (гробище) Форест Лоун. Аз съм англичанин. Искам да се върна (в Англия). Но ако жена ми беше казала, че трябва да заминем и да живеем в Тимбукту, щях да тръгна. Но не, просто е време да се прибера у дома", заяви още рок легендата.

Шарън Озбърн от своя страна настоя, че решението няма никаква връзка с факта, че съпругът й е бил диагностициран с болестта на Паркинсон.

"Зная, че хората ще си помислят (точно) това. Не е така. Просто е време (да се приберем в родната Англия). Америка се промени толкова драстично. Това изобщо не са Съединените американски щати", каза съпругата на Ози Озбърн пред неделното издание на в. "Гардиън" и поясни: "В (тази страна няма) нищо съединено (т. е. единно). Сега това е много странно място за живеене."

Ози Озбърн ще издаде след броени дни - на 9 септември, своя 13-и солов албум "Пациент номер 9".
БТА