Без прегръдки и при строгите мерки започна учебната година в редица държави. Вижте в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Германия

На 7 август 563 училища отвориха врати за 152 700 студенти за първи път от месец март. Учениците са разделени на групи и за всяка група има отделни учители. Това разделение е с цел ограничаване броя на заразените в случай, че ученик или учител от дадена група се разболее от COVID-19. Въпреки строгите мерки, само две седмици след отварянето на 42 училища в Берлин бяха открити няколко случаи на заразени с коронавирус. Училищата останаха отворени, но десетки ученици и учители са под карантина.

училище
iStock/Getty Images

Шотландия

Училищата в Шотландия отвориха врати в началото на август месец. Учениците в Шотландия също са разделени на по-малки групи, за да може да се спазва дистанция. Освен това учениците над 12-годишна възраст са задължени да носят маски. Всеки ученик, който показва дори леки симптоми на коронавирус, е задължен да си направи тест незабавно. Така на 23 август 17 500 души между 2 и 17 години са били тествани, защото са имали кашлица или лека температура. От тях 49 са били диагностицирани с коронавирус.

Норвегия

Училищата в Норвегия бяха сред първите, които отвориха врати, след затварянето им през март. През май те започнаха да класифицират училищата в зелена, жълта и червена светлина. Училищата, които са класифицирани в зелено са отворени при нормални условия. Тези в червен цвят трябва да ограничат броя на учениците в един клас. В момента училищата са класифицирани в жълт цвят, които означава, че физическия контакт между учениците трябва да бъде ограничен и те трябва да спазват строга хигиена.

училище
iStock/Getty Images