Около 40 водолази от индонезийския флот ще започнат да търсят жертвите на самолетната катастрофа на Sriwijaya Air в Яванско море. Това съобщи новинарският портал Detik с позоваване на представителя на военноморските сили Фаджар Роханди, предава TACC.

БТА

"Военнослужещите вече са пристигнали на мястото на операцията, но поради неблагоприятни метеорологични условия и нощта ще започнат в неделя 10 януари", каза той.

БТА

В същото време представителят на ВМС призна, че „търсенето ще бъдат възможни само при хубаво време, сега височината на вълните достига два метра“.

Изчезналият пътнически самолет в Яванско море е катастрофирал (СНИМКИ/ВИДЕО)

Фаджар Роханди поясни още, че „е установена предварителна зона на катастрофата, но ще е необходима допълнителна проверка на точните координати“.

Индонезийското Министерство на транспорта съобщи, че седем кораба на морската и бреговата охрана са изпратени в търсене на лайнера. 

БТА

Пътническият самолет с 62-ма души на борда - 50 пътници и 12-членен екипаж, се разби, малко след излитането си от индонезийската столица Джакарта. Десет от пътниците са били деца, а три от тях - бебета.

БТА

Връзката със самолета беше изгубена няколко минути след излитането му. Той изпълняваше полет за Пантианак - админстративен център на индонезийската провинция Западен Калимантан.



 За по-малко от минута самолетът е загубил над 3000 метра височина, съобщава сайтът за проследяване на полетите Flightradar24.
Агенция "Фокус"