/ БТА
Организационният комитет на Олимпийските игри в Токио за първи път официално съобщи за случаи на заразени с коронавирус сред участниците в предстоящите игри.

Вирусът е открит при спортист, пристигнал от чужбина. Има и още едно заразено лице, свързано с организацията на състезанието.

Съкращават драстично броя на зрителите на олимпийските игри в Токио

Имената и личните данни на заразените няма да бъдат разкрити, за да се гарантира поверителност.

Организаторите пуснаха само информация, според която 14 дни карантина, установена от правилата, все още не са изминали от влизането в страната и на двамата заразени. Те също така не се намират в олимпийското село в Токио, но местоположението им не се посочва.

До момента COVID-19 беше открит при спортисти от няколко държави, пристигнали в Япония - от Израел, Уганда и Сърбия. Тези случаи обаче бяха съобщени от местните медии или от регионалните власти, отговарящи за съоръженията за временно настаняване на спортисти преди игрите.

Токио влиза в извънредно положение две седмици преди Олимпиадата

Организационният комитет за първи път обяви официално за заразени лица.

По-рано стана ясно, за заразен служител на руския олимпийски отбор - масажист на женския тим по ръгби-7. Състезателките, които са на лагер в град Мунаката в югозападната част на Япония, са под карантина.
БТА