/ / iStock/Getty Images

След сагата с Аустрелиън Оупън и депортацията му от Австралия, нови COVID облаци надвиснаха над световния номер 1 в тениса.

Новак Джокович ще може да участва на Ролан Гарос, само ако се ваксинира срещу коронавирус. Това обявиха източници от френското правителство, цитирани от АФП.

Депортиран от Австралия: Новак Джокович пристигна в Дубай

Според информацията във Франция ще бъде въведена задължителна ваксинация за всички професионални спортисти, които искат да се състезават в страната.

По-рано този месец спортната министърка на Франция Роксана Марасинеану обяви, че Джокович ще може да защитава титлата си от Откритото първенство на Франция, дори и да не се ваксинира.

Сръбският президент определи действията на австралийските власти към Джокович като лов на вещици

Сега обаче позицията на правителството се е променила и ваксинацията ще бъде задължително условие за участие в турнира от Големия шлем.

Все още не е ясно дали правилото ще позволява медицински изключения, например при скорошно заболяване с вируса. На този етап задължителна ваксинация за професионалните спортисти има и в Ню Йорк, където се провежда Ю Ес Оупън, което означава, че ако няма промяна в позициите, то Джокович може да има възможност да участва единствено на Уимбълдън в Лондон, ако не се ваксинира.

Ролан Гарос 2022 ще се проведе 22 май - 5 юни. Джокович спечели титлата през миналата година.

БГНЕС