Сръбският президент Александър Вучич подкрепи сръбския тенисист Новак Джокович след днешното решение на австралийския съд, определяйки подобно отношение към спортиста като лов на вещици, предаде ТАСС, като се позовава на информация във в."Телеграф".

"Ако те веднага бяха казали, че неваксинирани не могат да влизат (в Австралия), той нямаше да пристигне. А така той направи всичко, което трябваше, а след това започнаха заяждания в невиждан мащаб, нещо като лов на вещици", каза Вучич.

Джокович загуби делото, депортират го и няма да участва в първенството на Австралия

В телефонен разговор с Джокович Вучич е изтъкнал, че австралийските власти са се унизили с издевателството над спортиста. Той е казал, че тенисистът "може да се завърне с високо вдигната глава в своята страна".

"Тези, които искаха да демонстрират някакви принципи, показаха, че нямат принципи. Издевателстваха над тенисиста 10 дена, за да му връчат решение, за което са знаели от първия ден", е коментирал Вучич.

Той е добавил, че с примера на Джокович са искали да покажат как функционира "световният ред и какво могат да направят с всеки".

Вучич: Джокович ще остане най-добрият тенисист на всички времена


С единодушно решение, взето днес от съдебния състав на Федералния съд на Австралия, Новак Джокович загуби обжалването на решението за повторно анулиране на неговата виза.

Така сърбинът ще бъде депортиран и няма да вземе участие в Откритото първенство на Австралия, което започва утре в Мелбърн. 
БТА