Сръбският тенисист Новак Джокович тази нощ пристигна в Дубай, след като вчера беше депортиран от Австралия.

Сагата с тенисист номер едно в света продължи десет дни и приключи в неделя сутринта, когато австралийски съд потвърди анулирането на визата му. Не е ясно дали Джокович ще се прибере в родината си или ще отпътува за друга държава.

Тази нощ в Белград се проведе митинг в подкрепа на сръбския тенисист Новак Джокович, депортиран от Австралия. Думи в подкрепа на сръбския тенисист бяха изписани в продължение на един час на фасадата на най-високата сграда в града.

Окончателно: Джокович напусна Австралия (СНИМКИ)

Арена на светлинното шоу беше небостъргача в комплекса Belgrade On Water, на брега на река Сава в сърцето на столицата. Тази най-висока сграда в страната се превърна в своеобразен екран, на който се развя сръбският трикольор. Червено-синьото- бяло знаме беше осветено с думите: "Ноле, ти си гордостта на Сърбия".

Светлинното шоу започна в 20:00 ч. местно време и приключи в 21:00 ч., като събра голям брой зрители. Шофьорите спираха на мостовете над река Сава, за да снимат спектакъла. Десетки хора в подножието на небостъргача заснеха събитието с телефоните си и си направиха снимки за спомен.

Семейството на Джокович е разочаровано от депортацията му от Австралия

Световният тенисист номер едно Джокович отлетя за Австралия, за да участва в турнир от Големия шлем. Той беше задържан на летището в Мелбърн на 5 януари, след като не е представил документи за медицинско разрешение за ваксинация срещу коронавирус. След процедурата визата на спортиста е анулирана и той е предупреден да напусне страната. Джокович оспорва решението на граничните полицаи в съда и спечели делото, но на 14 януари австралийските власти решиха да отнемат визата на тенисиста и да го депортират от страната. Спортистът подаде нова жалба, но тя беше отхвърлена на 16-ти януари.
БГНЕС