Ким Чен нам
Ким Чен нам / БГНЕС
Полицията на Малайзия е задържала мъж, заподозрян във връзки с една от предполагаемите убийци на Ким Чен-нам, доведения брат на лидера на КНДР.
 
Задържаният е гражданин на Малайзия, съобщи "Ченъл нюз Ейша", цитиран от ДПА.
 
По данни на властите той е непосредствено свързан с една от двете жени, арестувани преди това за убийството.

Убиха полубрата на Ким Чен-ун в Малайзия
 
Вчера полицията съобщи, че е задържала жена с виетнамски документи и издирва други чужденци.
 
Днес беше задържана и втора жена с индонезийски паспорт на името на Сити Айшах. Тя е била разпозната от видеонаблюдението на летището, където почина Ким Чен-нам и е била сама в момента на арестуването й.

Камери заснели една от убийците на Ким Чен Нам
 
Все още няма официална версия как точно е била отровена жертвата. Според някои твърдения Ким Чен-нам се почувствал зле и се обърнал към полицията за помощ, разказвайки, че някакъв човек е плиснал течност в лицето му.
 
Според други версии неизвестна жена доближила до лицето му плат, напоен с отрова. Южнокорейски медии съобщават за нападение с отровна игла, припомня ТАСС.

САЩ са убедени кой е убил заварения брат на Ким Чен-ун
 
Аутопсията на Ким Чен-нам бе извършена от отдела по съдебна медицина в болницата на Куала Лумпур. Резултатите все още не са публикувани, допълва АФП.

Властите на Малайзия съобщиха, че ще предадат чрез севернокорейското посолство тялото на Ким Чен-нам, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Вицепремиерът Ахмад Захид Хамиди уточни, че това ще стане след приключването на всички полицейски и медицински процедури. Той потвърди пред журналисти, че искането за връщане на тялото е на Северна Корея.

"Нашата политика е да зачитаме двустранните отношения с всички чужди страни", посочи Хамиди.
БТА