Насилието в Египет продължава, военните разкриха заговор за опожаряване на парламента
Насилието в Египет продължава, военните разкриха заговор за опожаряване на парламента / снимка: Reuters

Още най-малко трима протестиращи бяха убити в центъра на Кайро при сблъсъци с армията. С това общият брой на убитите през последните четири дни става поне 14, предаде Асошиейтед прес.

Лекар в полевата болница на площад Тахрир каза, че загиналите днес са шестима. Според него всички те са загинали от огнестрелни рани.

Сблъсъците на и около площад Тахрир продължават от петък. Грубата кампания срещу протестиращите, искащи управляващия военен съвет да се оттегли и да предаде властта на цивилно правителство, е безпрецедентна.

Управляващият военен съвет съобщи, че е получил информация за заговор да се подпали парламента и че страната е изправена пред системен план, насочен срещу сигурността, предаде ДПА.

Според съвета стотиците египтяни на площад Тахрир планират да подпалят сградата на парламента, посочва БТА. Сградата се намира на няколко метра от площад Тахрир, близо до правителството, където станаха последните сблъсъци.

"Използването на насилие срещу протестиращите е измислено твърдение, разпространявано от медиите," каза Адел Емара, член на съвета и заместник-министър на отбраната, на пресконференция. "Ако бунтовниците вземат на прицел правителствени сгради, тогава е ясно, че те знаят какво правят и че следват конкретен план", каза той.