нож
нож / Дарик Бургас
Жена от Сиатъл, Майкълна име Робъртс, е обвинена в убийството на българина Стан Цанков, съобщи komonews.com.
 
 

Prosecutors say Michael Roberts stabbed two employees, one fatally, at the Centennial Tower and Courtyard Apartments on...

Публикувахте от KOMO News в Четвъртък, 24 септември 2020 г.

“Аз виждам основание за предумишлено убийство и опит за предумишлено убийство“, заяви съдията на първото заседание в залата на затвора „Кинг Каунти“ вчера.
Робъртс е обвинена, че е намушкала с нож двама служители в сградата след като разбрала, че шерифството е изпратило съобщение за отстраняването й от жилището.

Сервизният мениджър Стан Цанков починал, а мениджърът на жилищната сграда е ранен с кухненски нож.

Станимир „Стан“ Цанков е service manager в Equity Residential от септември 2015 г., завършил е City University в Сиатъл. В България е завършил Техническото училище по електроника в Стара Загора, където е учил от 1987 до 1990 г., пише в профила му в LinkedIn

Живущият в сградата Кази Заман заяви, че видял българина около час преди атаката: „Не знаех, че го виждам за последен път. Казах му „хай“, и той ми отвърна „хай“.

Цанков бил много уважаван и обичан от живеещите, като винаги се маскирал като дядо Коледа за коледното парти. „Нашият дядо Коледа си отиде, няма да го видим повече – не мога да повярвам, че него го няма“, каза Заман пред komonews. 

От документите на шерифството за отстраняването на Майкъл Робъртс, който се идентифицирал като жена, става ясно, че тя е опитвала да намушка Стан Цанков и при предишна инспекция. Имало оплаквания срещу нея за наркотици и психични проблеми.