/ БГНЕС
Препълнен автобус падна в дефиле в Индия, при което загинаха най-малко 55 човека, а 33 бяха ранени, заявиха властите, цитирани от световните агенции.
 
Това е една от най-тежките подобни злополуки тази година. Автобусът превозвал поклонници и се връщал от разположен на възвишение хиндуистки храм в южния щат Телангана. Шофьорът, който е сред жертвите, загубил контрол и превозното средство паднало в крайпътен дол. Повечето пътници са получили сериозни наранявания. Пострадалите са откарани в болници в района.

Претъпкан влак без локомотив измина 12 км на заден ход
 
Според медийни информации до катастрофата се стигнало, след като спирачките на автобуса са отказали. Представител на местните власти обаче каза, че това трябва да се разследва, и посочи, че в превозното средство са пътували 94 човека, включително шофьорът и кондукторът, при разрешени 52.
 
Минувачи се втурнали да помагат, като се провирали през счупените прозорци на автобуса и изнасяли загинали и ранени хора.

Влак дерайлира в Индия, над 60 са ранените (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
"Автобусната катастрофа в окръг Джагтиал в Телангана е толкова потресаваща, че не може да се опише с думи", заяви министър-председателят Нарендра Моди. Той изрази съболезнования на семействата на загиналите и каза, че се моли за възстановяването на ранените.
 
Смъртоносните автобусни катастрофи са често явление в Индия, която е на първо място в света по брой жертви при пътни злополуки. По пътищата в страната годишно умират около 150 000 души.
БТА