/ БГНЕС
Нанесените по Украйна масирани удари бяха "първият епизод", заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев и призова за пълен демонтаж на украинското политическо ръководство, съобщи Франс прес.

"Първият епизод беше изигран, ще има и други", написа той в Телеграм след заседанието на съвета, председателствано от президента Владимир Путин. "От моя гледна точка целта трябва да е пълен демонтаж на политическия режим в Украйна", добави Медведев. Според него "украинската държава в сегашната си конфигурация, тази на нацистки политически режим, ще представлява постоянна, пряка и ясна заплаха за Русия".

Освен това Медведев заяви в интервю за журналистката Надана Фридрихсон, публикувано в нейния канал в Телеграм, че Русия трябва да отговори на украинската атака срещу Кримския мост с "директното унищожаване на терористите". "Както е прието в света. Това очакват руските граждани", добави руският политик, цитиран от ТАСС. Според Медведев "клиентът и извършителят на престъплението е несъстоялата се държава Украйна", а самото нападение "е терористичен акт и диверсия, извършена от престъпния киевски режим". "Всички доклади и заключения са направени", подчерта заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.
БТА