Марин льо Пен на Конгреса на НФ в Лион
Марин льо Пен на Конгреса на НФ в Лион / netinfo
Френският кандидат за президент и лидер на Националния фронт Марин льо Пен официално даде старт на предизборната си кампания. В реч в края на двудневен конгрес на НФ в Лион тя обеща, че ще постави Франция на първо място, след като фокусът на световната политика се измести основно върху американския държавен глава Доналд Тръмп.

Лидерът на Националния фронт атакува масовата имиграция, глобализацията и ислямския фундаментализъм.

„Франция не дължи нищо на никого“, категорична бе тя.

Льо Пен даде висока оценка на Великобритания, избрала на напусне Европейския съюз, и призова съгражданите й да подражават на избирателите на Тръмп, които поставят своите национални интереси на първо място.
 

Марин льо Пен на Конгреса на НФ в Лион
БГНЕС


„Ние ще работим за местната политика, не за глобалната“, заяви тя пред около 3000 души.

Обвиниха във финансови злоупотреби Франсоа Фийон

Според анкетите 48-годишната Льо Пен ще спечели достатъчно гласове на първия тур на изборите на 23 април, за да стигне до балотаж на 7 май. Анализаторите обаче смятат, че тя ще бъде победена от основния си опонент Франсоа Фийон.

Французойката е убедена, че тя е единственият кандидат на хората.

В същото време Фийон бе въвлечен в скандал, след като стана ясно, че съпругата му Пенелъпи е получавала заплата от него, без да работи.
Инцидентът в Лувъра от петък пък измести фокуса върху предпочитаните теми на сигурността и имиграцията.

"Ние няма да позволим френският народ да бъде използван, за да живее с тероризма", заяви още Марин льо Пен, като обеща огромно увеличение на разходите за закон и ред.

Тя е категорична, че френските граждани няма да живеят под „терора на фундаментализма“ и обеща "нулева толерантност" към престъпността в страната.

Марин льо Пен: ЕС е мъртъв, но още не знае

Марин льо Пен на Конгреса на НФ в Лион
netinfo

Обръщайки се към ЕС, кандидат-президентът заяви, че иска да се освободи от „тиранията на Брюксел“ и се закани, ако спечели, да организира референдум за излизане от Съюза в рамките на шест месеца след встъпването си в длъжност.