/ Gulliver/Getty Images
Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва, който от април 2018 г. е в затвора заради корупция и който от две години е вдовец, каза, че е влюбен и като бъде освободен, ще се ожени, предаде АФП, като се позова на Луиз Карлуш Бресер-Перейра, бивш министър на финансите, а после и на науката на Бразилия.

"Той е в добра физическа и психическа форма", каза бившият министър, визирайки 73-годишния бивш бразилски президент.

Съдът намали присъдата на бившия президент Лула да Силва

Според бразилски медии избраничката на Лула е социоложка на около 40 години на име Розанджела да Силва. Тя работи за обществена компания, която управлявала водноелектрическата централа Итайпу, втората в света по капацитет на производство. Двамата се познавали от дълги години.

Лула да Силва овдовя през 2017 г. Със съпругата си Мария Летисия бяха женени в продължение на 43 години.

Изненада в затвора: Лула да Силва получи лично послание от папа Франциск

В скоро време бившият президент може да бъде поставен на по-лек режим в затвора, който му позволява да работи или да следва образователен курс навън, но който го задължава да се връща вечер в килията си.

Бившият бразилски президент Лула да Силва получи още една присъда от близо 13 години затвор

Лула да Силва бе осъден на 12 години и 1 месец затвор, но неотдавна присъдата му бе намалена на 8 години и 10 месеца. Той е обвинен, че е получил апартамент на брега на морето от строителна компания в замяна на услуги при присъждането на обществени поръчки. Лула да Силва винаги е твърдял, че е невинен.

Той е обвинен по още шест дела. По едно от тях на първа инстанция беше осъден на 12 години и 11 месеца пак за корупция. Ако присъдата бъде потвърдена от апелативна инстанции, той няма да може да се ползва от по-свободния тъмничен режим.
БТА