/ IStock
Русия потвърди, че е готова да укрепва антитерористичния потенциал на Пакистан, включително чрез доставки на военна техника. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след преговори с главата на пакистанската дипломация Шах Махмуд Куреши, предаде ТАСС.

По думите на Лавров това отговаря на интересите на всички държави от региона. Разбрахме се да продължим редовните съвместни тактически учения в планински условия "Дружба", също и военноморските учения "Арабски мусон" за борба с тероризма и пиратството, посочи той.
 


"Русия е фактор на стабилността в този регион. Но не само на регионално ниво, тя е фактор на стабилността на международната арена", каза пред журналистите външният министър на Пакистан. Пакистан се стреми да гради отношения на доверие и приятелство с Русия и ги нарежда сред своите приоритети, отбеляза той. "Днес прилагаме нов подход към Русия", добави домакинът.

Русия винаги брани върховенството на международното законодателство, многостранния подход в международните отношения. Същите принципи споделя и Пакистан, заяви Шах Махмуд Куреши.
БТА