Джо Байдън
Джо Байдън / БГНЕС
Русия  наложи забрана за влизане в страната на 963 американци, сред които президентът Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен и шефът на ЦРУ Уилям Бърнс, предаде Ройтерс.

Забраната има само символично влияние, но е показателна за постоянното влошаване на отношенията между Русия и САЩ и техните съюзници от 24 февруари насам, отбелязва Ройтерс. 

Байдън подписа закона за отпускането на 40 милиарда долара помощ за Украйна

Забрана за влизане в Русия бе наложена и на 26 канадски граждани, в това число на съпругата на канадския премиер и на  главнокомандващите на военновъздушните, военноморските и сухопътните сили, предаде ТАСС, като се позова на външно министерство.

В съобщение на дипломатическото ведомство се отбелязва, че забраната е в отговор на наложените от канадските власти антируски санкции, „които засягат не само представители на властите, но и на военните и бизнес средите, а в редица случаи и най-близките им роднини“.

„В скоро време ще последват нови ответни мерки в отговор на враждебните действия на управляващия в Канада режим на Джъстин Трюдо“, предупреждава руското външно министерство.
 
БТА