/ Thinkstock/Getty Images
Кремъл потвърди днес, че бившият руски представител, идентифициран в медийни публикации с агент на ЦРУ в Русия, действително е работил в руската президентска администрация. Според руското президентство обаче той не е имал пряк достъп до Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Олег Смоленков е работил в руската президентска администрация, но в периода 2016-2017 г. е бил уволнен.

ЦРУ е извело от Русия свой агент?

Песков отказа да уточни дали този човек е бил агент или не, но добави, че публикациите в американските медии звучат като "пълп фикшън" (криминално четиво).

По-рано американски медии съобщиха, че през 2017 г. разузнаването на САЩ е предприело операция за извеждане на високопоставен руски представител, който бил сътрудник на ЦРУ. В руския в. "Комерсант" пък бе публикувана информация, че този представител може да е човек на име Олег Смоленков.

Песков заяви, че Кремъл не се занимава с издирване на този руски гражданин, предаде ТАСС.

"Не се занимаваме с издирване на хора", каза Песков в отговор на журналистически въпрос дали на Кремъл е известно нещо за настоящото местонахождение на Смоленков.
БТА