Предполагаемият организатор на атентата в метрото на Санкт Петербург Аброр Азимов
Предполагаемият организатор на атентата в метрото на Санкт Петербург Аброр Азимов / БГНЕС
Терористичният акт в метрото на Санкт Петербург е бил финансиран от международна терористична групировка в Турция, заяви съдия Елена Ленская от московския Басманов съд, предаде ТАСС.

Акрам Азимов, брат на предполагаемия организатор на атаката Аброр Азимов, е превел пари от Турция на извършителя на нападението Акбаржон Джалилов, съобщи руският Следствен комитет, цитиран от Ройтерс.

Официално: Атентаторът от Санкт Петербург е Акбаржон Джалилов
 
Акрам Азимов
, който е десетият арестуван в разследването на атентата, също така е организирал изработването на фалшиви документи за членовете на престъпната групировка и безпрепятственото им преминаване през границата.
 
Задържаните за атентата в Санкт Петербург са част от терористични клетки
 

Предполагаемият организатор на атентата в метрото на Санкт Петербург Аброр Азимов
БГНЕС

На 3 април 14 души загинаха, а десетки бяха ранени при терористичен акт в метрото на Санкт Петербург, извършен от атентатор самоубиец. Нападението бе осъществено във влак на подземната железница между две оживени станции в центъра на града.

Кой и защо удря Русия?

Същия ден бе обезвредено самоделно взривно устройство на друга спирка на метрото в града. Смята се, че бомбата е била оставена там от терориста-самоубиец. Извършителят на атентата е Акбаржон Джалилов - руски гражданин, роден в Киргизстан през 1995 година.
БТА