По информация на българското посолство в Атина, въпреки опитите на пожарните екипи за овладяване на огнищата на пожарите на остров Евбея, Гърция, обстановката на отделни места остава критична. Основна причина са силните ветрове и труднодостъпния терен. В северната част на острова са останали сравнително слаби, но разпръснати огнища с потенциал за разрастване.

През нощта на 10 август 2021 г. загасеният пожар до Агриовотано се възпламени отново. Огънят достигна брега, където пожарникарите успяха да го потушат. Активни са огнищата в районите на Псаруполи и Василика. До обяд на 11 август 2021 г. са се възпламенили повторно пожари в Асминио, Авгария, Галацона, Геракиу, Панагия Диниус, Симия, Елиника и Агиос Николаос. Сили и средства се насочват към Каматриадес, където пожарът остава извън контрол

Пожарите на остров Евбея продължават, ситуацията в континентална Гърция се подобрява
 
Ситуацията на полуостров Пелопонес като цяло се нормализира. Големите пожари са угасени. Продължават опитите за потушаване на повторни разпалилите се огнища в близост до Илия, Дукас, Ласдикас и Лалас. Жителите на Лалас бяха евакуирани. Извън контрол остава пожарът в Гортиния, където теренът е планински. Там активни са огнища в близост до Фанараки, Пири, Лотис, Лиодора, Хрисохори, Кастраки и Дафни. 12 села в района са евакуирани.

След пожарите в Гърция: Пътните артерии са отворени и трафикът се движи нормално
 
Магистралата от Атина за България е отворена в двете посоки. 

Посолството в Атина продължава да следи развитието на ситуацията, като е осигурено денонощно дежурство за оказване на съдействие на българските граждани на телефоните на мисията - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220. През изминалите 24 часа няма постъпили сигнали от пострадали български граждани.
 
МВнР