/ Thinkstock/Getty Images
Електронните системи на американската банкова холдингова компания "Кепитъл уан" (Capital One) бяха подложени на голямо киберпроникване, довело до изтичането на обемен масив лични данни на нейни клиенти. Това се казва в публикувано вчера прессъобщение, цитирано от ТАСС.

Началникът на „Кибер престъпност“: Изтичането на данни от НАП не е толкова опасно

Както отбелязва компанията от щата Вирджиния, хакерът, чиято самоличност е установена, получил достъп до личната информация на клиентите на "Кепитъл уан", подали заявки за получаване на кредитни карти. "Кепитъл уан" подчерта, че след разследване на компанията може да потвърди, че проникването "е засегнало около 100 милиона лица в САЩ и 6 млн. в Канада".

Обвиненият за атаката срещу НАП търсил данни за Борисов, Цацаров и Пеевски

Хакерът успял и да получи достъп до социалноосигурителните номера на около 140 000 клиенти и до около 80 000 номера на банкови сметки. Не успял обаче да похити номерата на кредитни карти, съобщи компанията.

Огромна подкрепа в интернет за обвинения за хакерската атака Кристиян Бойков

По данни на в. "Вашингтон пост" ФБР е задържало заподозряна по случая. Тя е 33-годишна жителка на Сиатъл (щата Вашингтон). На жената са предявени обвинения в компютърна измама. Задържана е под стража.
БТА