/ БТА
Израелските сили снощи са убили най-малко петима палестинци на окупирания Западен бряг, се казва в изявление на палестинското министерство на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Двама палестинци от град Саир, са починали от рани, получени в следствие израелска стрелба, се казва в изявлението. Здравното ведомство по-рано съобщи за смъртта на друг палестинец от бежанския лагер Каландия.

Здравното министерство на „Хамас“: 15 899 палестинци са убити от Израел, основно жени и деца

Най-малко 22 други палестинци са били ранени от куршуми при сблъсъци с израелските сили в лагера, съобщи палестинският Червен полумесец.

Израелските сили също така са убили двама палестинци в автомобил и са задържали други двама по време на нападение в град Калкилия, съобщи официалната палестинска информационна агенция УАФА, без да даде повече подробности. В отговор на запитване относно случая, израелски военен говорител заяви, че "там е имало антитерористични дейности" и че допълнителни подробности ще бъдат публикувани по-късно.

На Западния бряг се наблюдава рязко нарастване на насилието и арестите, успоредно с продължаващата вече осем седмици война на Израел срещу бойците на "Хамас" в ивицата Газа, отбелязва Ройтерс
Владимир Арангелов/БТА