/ БТА
Израелски командоси претърсват всяка сграда и всеки етаж от болница "Аш Шифа" в Газа, докато в комплекса се намират стотици пациенти и медици, заяви представител на израелските въоръжени сили, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

"Операцията се основава на нашето разбиране, че в комплекса има добре скрита терористична инфраструктура", добави представителят. Той уточни, че в "Аш Шифа" са били намерени оръжия и оборудване на "Хамас".

"Хамас" работи упорито по скриване на инфраструктура (в болници в Газа) и прикриване на доказателствата", добави израелският представител.
Освен това при претърсването на болницата са намерени "снимки, свързани със заложниците", заловени при кървавото нападение на "Хамас" на 7 октомври. Те са били открити на компютри, "принадлежащи на "Хамас", се казва в изявлението.

Ислямисткото движение отрича обвиненията, че използва медицински обекти за прикритие, припомня Ройтерс.

Министерството на здравеопазването на управляванrs от "Хамас" палестински анклав заяви от своя страна, че израелската армия е нанесла удари по няколко отделения на болница "Аш Шифа", в които се намират стотици пациенти, служители на болницата и мирни граждани, предаде Франс прес.

"Те унищожиха отделението по радиология и бомбардираха отделенията по тежки изгаряния и диализа" на болницата, която е най-голямата в Газа, заяви говорителят на министерството Ашраф ал Кидра.
Асен Георгиев/БТА