/ IStock
Израелската правителствена комисия за борба с коронавирусната инфекция гласува днес за въвеждане на вечерен час в страната от 9 декември до 2 януари, съобщи местният вестник "Йедиот ахронот", цитиран от ТАСС.

COVID в Израел: 1069 положителни проби от 60 000 теста за 24 ч.

Началото и краят на вечерния час, както и разстоянието, на което израелците ще могат да се отдалечават от дома си в периода на действие на ограничението, ще бъдат утвърдени от правителството на Израел на заседание днес, след което мярката предстои да бъде утвърдена и от Кнесета (парламента).

Така стана ясно, че вечерният час ще действа в еврейската държава по време на започващия на 10 декември юдейски празник Ханука и през целия период до Нова година. До новия локдаун се стигна след известно смекчаване на мерките, започнало на 1 ноември.

Израел преговаря с Русия за покупка на ваксина "Спутник V" срещу COVID-19

От началото на декември обаче броят на новозаразените всеки ден отново започна да превишава 1000, което обезпокои властите. За последните 24 часа новозаразените в 9-милионната страна бяха 1230.

В момента в болниците в страната от коронавирус се лекуват 12 776 души, като 331 от тях са в тежко състояние, а 112 са на машинно дишане. Броят на заразените в страната надхвърли 345 000, а починалите от началото на пандемията са 2917. 
БТА