/ iStock/Getty Images
Бригадите на Хизбула казаха на иракските сили да стоят далеч от американски бази
Иракският премиер Адел Абдул Махди обяви 3-дневен национален траур за иранския генерал Касем Солеймани, лидера на иракска милиция Абу Махди ал Мухандис и другите убити при американския въздушен удар в Багдад, предаде Ройтерс.

"Премиерът и главнокомандващ Адел Абдул Махди нарежда да се проведе национален траур за душите на мъчениците за три дни, считано от днес", се казва в изявление на канцеларията на премиера.

Стотици палестинци в ивицата Газа почетоха паметта на генерал Касем Солеймани

Подкрепяната от Ирак иракска милиция Бригади на Хизбула предупреди иракските сили за сигурност да стоят надалеч от американски бази в Ирак.

"Силите за сигурност трябва да стоят настрана от американски бази на разстояние най-малко 1000 метра, считано от утре вечер", заяви милицията, цитирана от телевизия "Ал Маядин".
По-рано днес две ракети удариха склад в иракската военновъздушна база в Балад, на 80 км северно от Багдад. Няма съобщения за пострадали. Базата се ползва от американски военнослужещи.

Ирански генерал заплаши, че ще наказват американците навсякъде, където са в обсега му

Две ракети тип "Катюша" паднаха в силно охраняваната Зелена зона в Багдад, където се намира посолството на САЩ. Няма данни за пострадали. Столичният квартал Джадрия бе подложен на минометен обстрел, при който са ранени петима души, предаде ТАСС.
БТА