Хилари Клинтън с първо публично изказване след загубата на изборите
Хилари Клинтън с първо публично изказване след загубата на изборите / Guliver/Getty Images

Борете се за нашите ценности, призова победената на президентските избори кандидатка на демократите Хилари Клинтън, въпреки разочарованието от изборната загуба, която извади на показ разединение на нацията, предаде Ройтерс.

В първото си публично изказване, откакто миналата седмица призна поражението си от републиканеца Доналд Тръмп, Клинтън заяви, че много американци се питат дали след неговата победа САЩ продължават да са същата страна, за която я мислят.

Хилари Клинтън призна загубата в изключително емоционална реч

"Разделението, което беше извадено на показ от изборите, е дълбоко, но моля, чуйте ме, когато ви казвам това. Струва си труда заради Америка, струва си труда заради децата ни", каза тя на събитие за раздаване на стипендии от американската неправителствена организация Фондация за защита на децата.

"Вярвайте в страната ни, борете се за нашите ценности и никога не се предавайте", призова Клинтън.

2 млн. американци поискаха електоралната колегия да гласува за Хилари Клинтън

Клинтън е свързана с фондацията, откакто е работила в нея като млада студентка по право. Събитието беше обявено като посветено на Клинтън, а тя самата заяви, че не й е било лесно да дойде на него, тъй като изминалата седмица е била трудна за нея.

Протести срещу Тръмп в Портланд прераснаха в насилие (ВИДЕО)

Бившият държавен секретар спечели народния вот на изборите миналата седмица, но Тръмп получи повече гласове от нея в електоралната колегия, която има решаващо значение при избора на американски президенти.

Източник: БТА