Хилари Клинтън призна загубата в изключително емоционална реч
Хилари Клинтън призна загубата в изключително емоционална реч / БГНЕС

Хилари Клинтън изрази надежда, че Доналд Тръмп ще бъде успешен президент за всички американци, и заяви, че му е предложила да работят заедно, когато му се е обадила снощи, за да го поздрави за победата, предадоха световните агенции.

Доналд Тръмп е новият президент на САЩ (ВИДЕО)

"Доналд Тръмп ще е нашият президент. Дължим му (да го приемем с) отворен ум и шанса да води" страната, каза Клинтън в реч, с която призна своята загуба на президентските избори в САЩ вчера.

При първата си публична поява след изборите неуспешната кандидатка на демократите призна, че "това не е резултатът, който искахме. Съжалявам, че не спечелихме тези избори заради ценностите, които споделяме, и визията, която имаме за нашата страна", продължи Клинтън и подчерта, че нейната кампания "никога не е била за един човек или за едни избори. Тя бе за страната, която обичаме."

Съединените щати са "по-дълбоко разделени, отколкото си мислехме", отбеляза Клинтън и призова привържениците си да приемат резултатите от изборите.

Клинтън изпреварва Тръмп по брой подадени гласове

Тя изрази съжаление, че не е написала история, ставайки първата жена президент в историята на САЩ. Зная обаче, че страната ще има някой ден жена президент, подчерта в същото време Клинтън.

Тя отбеляза, че речта й е насочена специално към "всички малки момичета, които гледат", и изрази увереност, че "най-високият стъклен таван" ще бъде "счупен някой ден".

Източник: БТА