/ БГНЕС
„Посолството на САЩ работи усилено за заздравяване на връзките между САЩ и България, и затова съм оптимист за бъдещето“. Това заяви американският посланик у нас Н. Пр. Херо Мустафа. Днес Американската търговска камара в България проведе уебинар с нейно участие, предава NOVA.

Румен Радев и Херо Мустафа обсъдиха двустранното стратегическо партньорство

Гордея се с подкрепата, която членовете на Американската търговска камара показаха за България в тези предизвикателни времена и съм смаяна от щедростта на американските компании. В сътрудничество с ръководството и членовете на АмЧам, Посолството на САЩ работи усилено за заздравяване на връзките между САЩ и България, и затова съм оптимист за бъдещето", заяви пред американската бизнес общност посланик Мустафа.

„Щастливи сме, че имаме още една възможност да обсъдим с посланик Мустафа широк кръг от теми, свързани с бизнес средата, инвестиционния климат и върховенството на закона. С подобен открит диалог и стабилен фокус върху общите приоритети сме убедени, че можем да постигнем успех в ключовите за нас области за подобрения в бизнес среда, законността и развитието на човешкия капитал в България“, посочи след събитието Оливие Маркет, президент на АмЧам България. 

Американският посланик и Караянчева обсъдиха последиците от кризата с Covid-19

„Използвам възможността, за да благодаря на всички наши членове, които оказаха финансова или материална подкрепа – самостоятелно в рамките на своите политики за социална отговорност или като част от съвместния фонд „Обединени срещу COVID-19 fund“. Тези усилия предоставиха бърза подкрепа на медицински институции и на хора в нужда в цялата страна по време на извънредното положение в България“, каза още Оливие Маркет, който посочи също, че по време на извънредното положение, Американската търговска камара е била изключително активна, за да се застъпва пред съответните институции за приемането на необходимите мерки, с които да се подкрепят засегнатите от коронавируса компании – както членове, така и други. Камарата беше сплотена и активна и благотворителните инициативи за справяне с COVID-19. Организацията разполага с множество положителни примери от бизнеса, които са се приспособили към промените, както и примери на такива, които все още страдат от последствията от нарушените бизнес процеси, вериги на доставките и икономиката на пауза.

В подобни моменти приемането на добър баланс между позитивен диалог с институциите, демонстрациите на солидарност в контекста на засиления и активен стратегически диалог между България и САЩ, както и продължаващият фокус върху теми като върховенство на закона, защита на предприятията и бизнесите, както и на заетостта, се превърнаха в още по-силен приоритет за АмЧам България. 
NOVA