/ ThinkStock/Getty Images
Севернокорейски хакери са откраднали голямо количество поверителни военни документи, включително военновременни южнокорейско-американски оперативни планове за унищожаване на ръководството на Северна Корея, заяви днес южнокорейски депутат, цитиран от Ройтерс.

Кибервойна и опит за убийството на Ким Чен-ун сред опциите на САЩ срещу Пхенян?

Депутатът от управляващата Демократична партия "Заедно" И Чхол-хи, който цитира информация от южнокорейски служители по отбраната, каза по радиото, че 235 гигабайта военни документи са били взети от Обединения център за данни по отбраната през септември миналата година.

Тръмп: САЩ ще унищожи напълно Северна Корея, ако не спре с ядрените провокации

По думите му около 80% от откраднатата информация още не са установени, но не се очаква тя да навреди на южнокорейската армия, тъй като не включва строго секретни разузнавателни данни. Част от нея се отнася за това как да бъде следено придвижването на членове на севернокорейското ръководство, как да бъдат изолирани техните скривалища и да бъдат атакувани от въздуха, преди да бъдат унищожени

КНДР показа как "унищожава" американски бомбардировачи и самолетоносач (ВИДЕО)

Разследващ екип в министерството на отбраната заяви през май тази година, че хакерските действия са били извършени от Северна Корея, но не разкри каква информация е взета.

Как ще се разпространи радиоактивният облак, ако Северна Корея извърши ядрен взрив?

Северна Корея отрича да е отговорна за кибератаките и обвинява Южна Корея, че си измисля твърдения за компютърни нападения.
БТА