/ БГНЕС
След поредицата провокации на севернокорейския лидер Ким Чен-ун светът все по-усилено заговори за война. Какво може всъщност армията на Северна Корея?

ВИЖТЕ В СНИМКИ КАКВО МОЖЕ АРМИЯТА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ

Северна Корея
БГНЕС


Северна Корея вероятно готви нова провокация

Известно е, че тя е една от най-големите в света. Тя разполага със 700 000 войници и почти 4,5 милиона резервисти. А това означава, че почти една пета от населението на страната служи в армията. Всички мъже в комунистическата страна са задължени да преминат военно обучение. Съдейки по числеността, севернокорейската армия е два пъти по-голяма от южнокорейската.

Северна Корея извърши нов ядрен опит, силен трус разлюля страната

Северна Корея
БГНЕС

Страната е притежател на безброй оръжейни системи. Според глобалния индекс на милитаризацията за 2017 г., Северна Корея притежава над 76 подводници, 5025 бойни танкове, както и 458 бойни самолета.

Северна Корея
БГНЕС

Всяка година Северна Корея демонстрира своята мощ с военен парад в столицата Пхенян. Военните паради се провеждат по традиция на юбилеи, които са важни за комунистическата страна или за династията Ким.

Какво замислят световните сили след севернокорейското ядрено изпитание?

Северна Корея
БГНЕС

Тестът с балистична междуконтинентална ракета, извършен успешно от Северна Корея в началото на юли 2017, бе окачествен от американския външен министър Рекс Тилърсън като "ескалация на заплахата за САЩ, нейните съюзници и за целия свят". Ракетата тип Хвасон-14 е в състояние да порази "всяко кътче на света", съобщи севернокорейската информационна агенция.

Северна Корея
БГНЕС


Тръмп за поредния ядрен опит на Северна Корея: Пхенян ще разбере само от едно нещо

Безспорно поведението на Северна Корея е заплаха за световния мир. Само Китай и Русия все още се числят към съюзниците на Северна Корея. Режимът в Пхенян определя "империалистическите сили на САЩ" като враг номер едно, следвани от Япония и Южна Корея. Пхенян реагира особено чувствително на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея.

Северна Корея
БГНЕС

Най-новите тестове с междуконтиненталната ракета, извършени от Пхенян, са огромна провокация за международната общност. Търпението на САЩ се изчерпва. Китай и Русия пък искат на всяка цена да предотвратят нанасянето на превантивен първи удар срещу военни цели в Северна Корея.